Съдържание

Комплектовани гоблени с конци Венус

Фирма "Солария" предлага комплектовани гоблени, които съдържат всичко необходимо за бродиране. Ние правим това, за да гарантираме крайния резултат от Вашата работа и за да сме сигурни, че завършеният гоблен ще изглежда така добре, както е предвидено от нас, докато сме създавали модела на гоблена. Тъй като почти всичко е подготвено, това, което остава за Вас, е голямото удоволствие от бродирането и вълнението да виждате как квадратче след квадратче панамата се запълва и се превръща в прекрасна избродирана картина.

Всеки комплектован гоблен включва:
Заглавна страница
Заглавната страница представя цветно изображение на гоблена в завършен вид и подробна информация за него (размер, начин на бродиране, брой цветове, използвани конци).
Схема

Пример за 1:4


Пример за 1:1
Компютърна черно-бяла (или цветна) схема с цветен печат на всеки лист. Схемата е компютърно изготвена, за да бъдат избягнати каквито и да е било грешки. Тя се състои от четливи символи, които в своята цялост оформят изображение, в което е лесно да се ориентирате при бродиране.

Ако моделът има детайл, тогава схемата е разделена на две части - 1:4 (за фона, един знак се шие с четири бода) и 1:1 (най-често за лица или цели образи, един знак се шие с един бод). От своя страна всяка част може да бъде представена върху един или повече листа, в зависимост от размера и сложността на гоблена.

Най-важният фактор, който определя колко ще е сполучлив един гоблен, това е дизайнът, представен в схемата на гоблена. Нашата фирма предлага САМО дизайни, разработени ИЗЦЯЛО от нас.
Панама
Разграфена панама с цветна нишка на всеки 20 нишки. В така оформените квадратчета могат да се направят 20 х 20 = 400 бода. В размера на панамата са предвидени по две празни квадратчета от всяка страна на гоблена.
Конци
Подредени конци с компютърно отпечатани знаци и последователни номера за всеки цвят.

Марката Venus със своето високо качество и конкурентна цена в момента е хит на Европейския пазар.
По качествени показатели и по богатство на цветовата гама (463 цвята), се приближават до DMC. Конците са произведени от висококачествен дълговлакнест памук и са двойно мерсеризирани, което им продава допълнителен блясък. Благодарение на високотехнологичното си производство, те имат гладка лъскава текстура и с тях се работи много лесно.
В сравнение с DMC и Anchor теглото на конците Venus на единица дължина е по-голямо и са по-пухкави, което допринася за по-голяма покривност при бродиране.

Не забравяйте, наред с качествения дизайн на гоблена, висококачествените конци са другия основен фактор за сполучливия вид на гоблена.
Упътване
Указания как да подготвите панамата, как да използвате различните части на схемата, как да бродирате и т.н.


Каталог на гоблените - 2007

Каталогът предлага информация за всички наши модели гоблени -
цветно изображение, варианти, размери, брой цветове, цени.


 Главна страница  Меню Гоблени
Пишете ни на емайл solaria@solaria-gallery.com.
Copyright © 1998-2014, Стоянка М. Иванова
Всички права запазени.