Пазете се от ментета!


Скъпи приятели,

        Повечето от Вас, нашите клиенти, познавате отдавна производството на фирма "Солария". Избродираните по нашите модели гоблени са с ярки и наситени цветове, силни и въздействащи.

        Ние се трудихме дълги години, за да постигнем високото качество на моделите на гоблени, които Ви предлагаме сега. Публикувахме в периодичния печат множество безплатни модели, за да могат бъдещите ни клиенти да се убедят в качеството на нашите изделия. Допълваме всеки месец каталога си с нови модели, разработени по картини на световно известни художници, с желанието да предлагаме на нашите клиенти действително качествени гоблени, които ще имат висока стойност и сега, и в бъдеще, както в България, така и в чужбина.

        Очевидно точно високото качество на нашите продукти привлича завистливите погледи на някои хора в гобленарския бизнес и единственото, което те са в състояние да направят, е да започнат безскруполно да копират моделите ни и да продават нелегални копия при грубо и престъпно нарушаване на авторските ни права. Продаваните от тях ментета са с криминално копирани схеми и изтрити авторски инициали на фирма "Солария", най-често без цветна лицева страница, комплектовани със съмнителни като количество и качество конци. В резултат на това огромният труд по избродирането на гоблените-ментета, вместо да носи радост и удовлетворение, води до разочарование.

        Най-големи количества ментета се произвеждат и разпространяват в градовете Бургас, Варна, Пловдив, Плевен, Стара Загора, Горна Оряховица, Разград, Свищов, София, Велико Търново, Хасково и Смолян. Моделите, на които се правят най-много ментета, са "Мадоната с грозде", "Христос чука на вратата", "Христос - Моление о чаше", "Мадона Темпи", "Св. Екатерина Александрийска", "Дамата в червено", "Йерусалимската Света Богородица" и др.

        В тази връзка искаме да Ви уведомим, че фирма "Солария" се явява единствен законен производител на гоблените от номенклатурата си. Президентът на фирмата Стоянка Иванова, която е и дизайнер на предлаганите тук модели, притежава, запазва и не преотстъпва авторските права върху моделите си.

        Не съществува фирма, която да е откупила правата за производство на нито един от нашите модели.

        За да разпознаете оригиналните комплектовки на нашата фирма от ментетата, следете за следните признаци:

        * Гоблените да са комплектовани с оригинални конци на DMC - Франция или Anchor (MEZ). Фирма "Солария" разработва и комплектова своите модели САМО с такива конци. Комплектовки с български конци, Любица или смесени, са ментета. От началото на 2005 г. фирма "Солария" предлага още един вид комплектовани гоблени - с конци Венус.

        * Всеки комплект трябва да включва компютърна схема с високо качество, с уникален неповтарящ се номер върху нея и червен печат с надпис "ОРИГИНАЛ" върху всеки лист. В горния ляв ъгъл на всяка схема е отпечатан знака ©, последван от името на автора: Stoyanka Ivanova - Solaria. Знакът © означава запазени авторски права и забранява копирането на схемата, независимо с каква цел. Бъдете сигурни, че ако схемата има черен, а не червен печат, то Вие сте си закупили менте.

        * Всеки комплектован гоблен трябва да има лицева страница с цветно изображение и търговската марка на фирма "Солария". Напоследък някои от ментетата имитират тази страница с цветно ксероксно копие. То има по-лошо качество, макар да е върху по-лъскава хартия.

        * Всеки цвят конци от комплектовката има компютърно отпечатан знак и номер. Ако закупения от вас комплект има ръчно нарисувани знаци, значи е менте.

        * Всеки комплект включва упътване за бродиране с инициали на комплектовчика, както и бележка с телефона ни и информация за запазените ни авторски права върху модела и информация за санкциите в случай на закононарушение.

        * Фирма "Солария" работи само с фирми, с които е сключила договор за дистрибуторство и доставка на окомплектовани гоблени. При съмнения изисквайте да Ви покажат такъв договор.


        В най-скоро време ще публикуваме в Интернет списъка с имената на фирмите и адресите на нашите лоялни дистрибутори в страната.

        При откриване на комплектовки, които не отговарят на посочените признаци, молим да ни сигнализирате на телефон 02 / 884-69-47 или ни пишете на емайл solaria@solaria-gallery.com.

        Действията на недобросъвестните производители и търговци са наказуеми по Закона за авторското право и сродните му права, както и по Закона за защита на конкуренцията. Паричните санкции в полза на държавата са между 50 000 лв. и 300 000 лв., достатъчно тежки, за да накарат нарушителите да се замислят, преди да рискуват с подобни нарушения.

        Фирма "Солария" се бори и ще продължи да се бори с фирмите - нарушители. Обръщаме се с молба към Вас, нашите клиенти, да ни съдействате в нашата справедлива кауза да спрем фирмите, производители на гоблени - ментета.

        Производителите на ментета преследват бърза и лесна печалба с минимален труд и търсят наивни жертви за клиенти. Те не могат да гарантират каквото и да е качество на произвежданите от тях ментета, защото те са фирми - еднодневки на пазара, разчитащи на бързи удари и на лошата осведоменост на клиентите си.

        Ако те мислеха за бъдеще в този бизнес, щяха ли да рискуват да бъдат санкционирани с посочените по-горе суми!

        Ние се борим, за да защитим собствения си труд и красотата, която създаваме! Защитавайки тях, ние защитаваме и Вас от ментетата! Ако оставим горчилката да надделее, значи сме оставили Злото да победи!

        Разчитаме на Вашата подкрепа:

Стоянка Иванова
президент и дизайнер на фирма "Солария"
Нашият сайт участва в класацията на
100те най-добри сайта за бродиране в света!
Искате ли да видите кои са другите най-добри в тази област?
Искате ли да видите какво е нашето класиране в момента?
Искате ли да гласувате за нас?
Посочете тук!
Това ще ви отнеме само няколко секунди, но ние ще знаем, че вие цените нашата работа...
Класацията се нулира в полунощ CST (9:00 BG време).


Главна страница | Меню гоблени
Пишете ни на емайл solaria@solaria-gallery.com.
Copyright (c) 1998-2016, Стоянка М. Иванова
Всички права запазени.